Ezeltochten in de Oostelijke Pyreneeën

Ezeltochten

 

AltiPyr & La Licorne organiseert wandeltochten met ezels in de Oostelijke Pyreneeën. Startpunt van de tochten is de Moli d'Oli, een karakteristiek verbouwde notenmolen aan het riviertje de Castellane in het plaatsje Mosset. Mosset ligt op een half uur rijden van Prades, een grotere plaats ten westen van Perpignan.

CONTACT   +33 683 475 204 ---- Mail :altipyr@gmail.com

dorp.jpg (143385 octets)

 

Wandelen met een ezel van gite naar gite ! De ezel draagt je bagage of je kinderen als ze moe zijn. Hij eet mee met je lunch, hij houdt je wakker en alert, hij ergert je en ontroert je. Een ongekend genoegen!

Als je even niet naar de ezel kijkt, kun je de omgeving zien! De Canigou (2783 m.) alom tegenwoordig, de Middellanse Zee in de verte bij helder weer, de panorama's. Dichterbij misschien een mestkever die zijn eieren legt in een ezelkeutel of een apollovlinder op een bloeiende thym.

 

8 daagse trektocht voor het hele gezin.

 

De tocht start in de Moli d'Oli,  daar leer je je toekomstige metgezel kennen, opzadelen, knopen. Na twee dagen vertrek je voor een tocht van vijf dagen en vier nachten. Je verlaat het luisterrijke dal van Mosset om via droge heuvels in Llugols aan te komen, je eerste overnachtingsplek. Het is een ten tijde van de pest verlaten gehucht dat nu weer bewoond wordt. Het is je gastheer die er de meeste huizen weer heeft opgebouwd.

De volgende nacht slaap je in een natuurreservaat, in het dorp Nohèdes. Een heel andere omgeving! Een heel andere gastheer. Een van de weinige kalkgebergtes hier in de omgeving, dat voornamelijk uit graniet en schistes bestaat. Eventueel is hier je rustdag. 

 

photo

 

Het hoogste punt waar je langs komt is tevens de laatste overnachtingsplek onderweg. De refuge de Caillau gelegen op 1536 meter. De omgeving is een alpien gebied. Tot de top van de Madres zijn boven het bos de zomerweiden voor de koeien en paarden uit de verre omgeving.

Op je laatste wandeldag, ook de langste, daal je weer af naar Mosset. Het leed wordt verzacht door veel aardbeien, frambozen en bosbessen onderweg (afhankelijk van het jaargetijde natuurlijk).

Het zwaarste van de hele tocht is het afscheid van je ezel!

De afstanden zijn tussen de vier en zeven uur lopen, het hele jaar mogelijk. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Het is een arrangement met vol pension, inbegrepen zijn een routebeschrijving, uitleg van de weg, hoe te zadelen, hoe te knopen en hoe je ezel te plezieren. Ook een pakzadel met draagtassen, een halster en een touw horen bij de uitrusting.

 

Castellanetocht (8 dagen)

 

Volg deze kleine rivier stroomopwaarts tot aan zijn bronnen. Enkele dagen slaap je in Mosset, enkele dagen in een tent op 1536 m. De temperatuur daalt gestaag en de vegetatie verandert idem dito van een nog net mediterrane vegetatie tot een alpien weidegebied op de top van de Madres.

Uitvoerbaar vanaf het voorjaar tot in de late herfst. Accomodatie: gite/tent. Vol pension. Deze tocht is individueel uit te voeren met een door ons verschafte routebeschrijving als leidraad, al dan niet met ezel.

 

photo

 

 

Catharentocht (8 dagen)

(Mogelijk met of zonder ezel, met ezel gids verplicht)

In het gebied van de Catharen heerst een weldadige rust. De meeste dorpen leiden een er een sluimerend bestaan. Voormalige kastelen werden er ruines. De tocht gaat door de wijngaarden van de Cobières, langs de rivier de Aude en door de garrigue van de Fénouillèdes. We bezoeken het Catharen kasteel Puilaurens.

Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Vol pension. Accomodatie: gites, bagagevervoer.

photo

Voor alle tochten moet je zelf de volgende zaken meenemen: zakmes, zaklantaarn, lakenzak (zomer), slaapzak, handdoek

Date de dernière mise à jour : 2014-12-12